Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Το πάθημα του Λούλη του κλέφτη ποντικούλη

Το συγκεκριμένο παραμύθι είναι γραμμένο στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης. Είναι ένα τρυφερό παραμύθι, γεμάτο μηνύματα, ώστε να αποτρέπει τα παιδιά από μια τόσο παραβατική συμπεριφορά, όπως η κλοπή.

Παράλληλα, μαθαίνουμε σε ένα υγιεινό τρόπο διατροφής με μέτρο και σύνεση. Υιοθετούμε ένα υγιή τρόπο αντιμετώπισης των ατόμων με παχυσαρκία και δεν τους βλέπουμε ρατσιστικά. Τους πλησιάζουμε και τους βοηθάμε.

Αντιλαμβανόμαστε την αξία της φιλίας από την ύπαρξη ενός πραγματικού φίλου στη ζωή μας, για την επίτευξη κάποιου στόχου. Μαθαίνουμε να είμαστε εργατικοί.

Ζούσε κάποτε στην ποντικοπολιτεία ένα χαριτωμένο ποντικάκι ο Λούλης. Ήταν αχόρταγος αλλά και … τεμπελάκος! Ο ίδιος προτιμούσε να μπαίνει στις ποντικότρυπες κρυφά και να τα αρπάζει από τους φίλους του. Έτσι λοιπόν, είχε γίνει απειλή.

Τα ποντικάκια της ποντικοπολιτείας, έβλεπαν το βιός τους να εξαφανίζεται και αποφάσισαν να τοποθετήσουν φύλακα, μέχρι να ανακαλύψουν το δράστη. Ο Λούλης όμως, θα σκαρώσει ένα κόλπο, ώστε να μην γίνει αντιληπτός και ανενόχλητος να συνεχίζει να κλέβει. Έτσι, περνώντας ο καιρός ο Λούλης άρχισε να παχαίνει επικίνδυνα. Πάχαινε, πάχαινε … ώσπου μια μέρα, δυνατοί πόνοι στην κοιλίτσα του, θα αναστατώσουν όλη την ποντικοπολιτεία.

Δεν μπορεί όμως κανένας να τον βοηθήσει και να τον απεγκλωβίσει.

Τώρα, έφτασε η μεγάλη στιγμή. Όλα θα αποκαλυφθούν. Τη μεγαλύτερη βοήθεια, θα του την προσφέρει ο Κρέντυ, ένα μικρόσωμο και αδύναμο ποντικάκι, από το οποίο είχε κλέψει το πιο πολύ τυράκι.

Αυτοί που θεωρούμε ασήμαντους, τελικά είναι σπουδαίοι! Πως τα φέρνει έτσι η ποντικοζωή!

Τι θα συμβεί τότε; Θα του δώσουν άραγε ευκαιρία να επανορθώσει για αυτή την τόση άσχημη πράξη του και να επιστρέψει στο φυσιολογικό του βάρος ή θα τον τιμωρήσουν; Θα παραμείνει στην ποντικοπολιτεία;

Ελάτε μαζί να διαβάσουμε αυτό το τρυφερό παραμύθι και να ταξιδέψουμε στην ποντικοπολιτεία. Πιστεύω να αξίζει τον κόπο και να σας ανταμείψει για το χρόνο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου