Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Η Νεραιδοδεντρούλα


Ζούσε κάποτε ένα όμορφο παλικάρι, ο Γιόριν. Ήταν ξυλοκόπος. Ξεκινούσε με την ανατολή, μόλις ο ήλιος έριχνε τις πρώτες χρυσοκίτρινες αχτίδες του στη γη και δούλευε μέχρι τη δύση.

 Ένα βράδυ άκουσε ένα δυνατό θόρυβο. Η γη σείστηκε, τα δέντρα υποκλίθηκαν και η γέρικη βελανιδιά στη μέση του δάσους άνοιξε διάπλατα. Από μέσα βγήκε μια όμορφη νεράιδα ντυμένη στα λευκά. Η καρδιά του χτύπησε δυνατά. Την παρακολουθούσε πολλά βράδια ώσπου αποφάσισε να της μιλήσει. Εκείνη του είπε την πονεμένη ιστορία της για το πως βρέθηκε στα έγκατα της γης: ένας δράκος, θαυμάζοντας την τόση ομορφιά της, την άρπαξε από το δάσος που ζούσε και την έκανε δική του. Σαν κοιμόταν το βράδυ ο δράκος, έβγαινε για τον περίπατό της. 

Μια δυνατή αγάπη θα δημιουργηθεί ανάμεσα τους και θα θελήσει να την ελευθερώσει. Θα τα καταφέρει άραγε; Ποιο σχέδιο θα καταστρώσουν και ποιος θα τους βοηθήσει στην υλοποίησή του; Θα μπορέσουν να ζήσουν την αληθινή αγάπη ή θα τελειώσουν όλα σαν ξυπνήσει ο δράκος; Πως θα κρατήσει αυτή η τόσο διαφορετική αγάπη ενός ανθρώπου με μια νεράιδα;

Ένα τρυφερό παραμύθι για τη διαφορετικότητα, με πολλά μηνύματα. Μας διδάσκει την δύναμη της αληθινής αγάπης, απαλλαγμένης από συμφέροντα.

Σύντομα κοντά σας, από την Έλενα Λιάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου